Протестната подписка за качеството на питейната вода в Хасково

...
  Протестната подписка за качеството на питейната вода в Хасково
Коментари Харесай

С подписка искат оставки във ВиК

 

Протестната подписка за качеството на питейната вода в Хасково започва от  утре в регионалния град. " Тя е подбудена от безотговорното и безразлично отношение на държавните институции към казуса ", заяви изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите Емил Георгиев. Основна причина е безхаберието на управлението на ВиК - Хасково, уточни още той.

40 акта за административни нарушавания са формирани на сдружението, станало ясно на срещата с представители на Басейнова дирекция - Пловдив преди повече от седмица. Също по този начин ВиК дължи 1 млн. и 200 000 лева за неплатени сметки на страната, а няма никаква реакция от управлението, разяснява още Георгиев.

Подписката е проведена взаимно с предприемчив комитет. Ако до 31 юли не се вземе публично решение за дотъкмяване на пречиствателната станция за питейна вода на бент. " Тракиец " и не завалят оставки във водното сдружение, ще стартираме протестни дейности. Ако би трябвало, хасковлии ще излязат на автомагистралата да защитят своите претенции, безапелационен е Георгиев.

Парафи се събират в три спонтанни пункта в Хасково. Те са разпределени до постройката на регионалната администрация, наоколо до Старата кула и пред общината.

Независимо какво ще покаже подписката, няма по какъв начин елементарно да се построи станция на язовира, който няма акт 16. Ако беше толкоз елементарно, до момента казусът с язовира щеше да се реши,  казаха обаче специалисти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР